lördag 18 april 2020

Glest mellan borden

Nu har vi besökt inte mindre än 18 parker och naturreservat. I början av vår karantän var vi väldigt alerta och åkte till flera platser varje vecka. Nu har takten avtagit.

Det har uppstått två problem.

Vi blir lite småtrötta efter de långa promenaderna och måste ha en till två dagars återhämtning efter varje långtur. Nu blir det max två besök i veckan.


Det andra problemet är att vi börjat röra ihop reservaten. Även om platserna är olika, så är de ändå ganska lika. När någon av oss till exempel frågar: "Var var vi i onsdags?" kan den andre inte direkt säga om vi var här eller där och vi kommer inte heller, utan eftertanke, ihåg hur platsen såg ut. Då är jag glad att ha min blogg med bilder att gå tillbaka till.

Idag har vi haft en återhämtningsdag. Lämnade in bilen för däckbyte och promenerade under tiden de bytte till Marievik för en kopp "marint kaffe".


Vi var inte ensamma i båten men det var glest mellan borden och ännu glesare mellan gästerna.


Restaurangens omsättning hade sjunkit med 70 procent men de skulle ändå fortsätta att ha öppet. Även om vårt besök inte gav mycket klirr kan det kanske ha hjälpt till lite på marginalen (hoppas jag). 


Det kändes nästan som "förr i tiden". Vi
bara slank in på ett ställe när vi blev kaffesugna men vi hade i alla fall sinnesnärvaro att först kolla att det var rejält avsånd mellan borden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar