söndag 5 april 2020

Stöttning (Kungsholmen)

Den här Coronan tar fokus från det mesta, är ett givet samtalsämne och en ständig "nyhet". Handlar det inte om smitta och sjukdom så handlar det om de ekonomiska konsekvenser "nedstängningen" leder till.

Vi försöker stötta våra lokala restauranger genom att beställa hämtmat varje lördag. Förutom stöttningen är det också ett sätt att dela upp veckan så att inte hela karantänen blir en seg sörja.


Det andra sättet (förutom hämtmaten) att hålla i sär dagarna är våra återkommande parkbesök. Hoppas det finns fler parker än det blir dagar i karantän. Tur att projektet "besöka alla parker" är löst i kanterna och kan inkluderar det mesta. Idag blev det ännu en "vattenväg".

Nr 13, i "besöka alla parker"

Vi tog bilen till Marieberg och promenerade sen runt hela västra delen av Kungsholmen förbi Kristineberg och Stadshagen innan vi vände åter till Marieberg igen. En lång promenad på 3 timmar. Det var vårt första besök i den här delen av stan. Rundturen var fin men bitvis ganska svårgången.

 




När vi kom tillbaka hem väntade nya svåra uppgifter - vi måste bestämma vilken mat vi skulle hämta hem. Efter att tidigare prövat på kinamat och wokad thaimat var det nu dags för indiskt.


Dagens meny kom att bestå av Balti lamm (lammgryta som tillagats i baltisås) och Chicken tikka sizlar (kycklingfiléer marinerade med tikka och tandorikryddor, grillade, serverade i het sizlar med sallad). Mycket gott, mycket godare än förra veckans wok.

Jag stöttar även blomsteraffären

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar