tisdag 21 april 2020

Giverny (Bergianska)

Trots att vi inte kom i väg till Frankrike har vi ändå lyckats besöka både Verseilles och Giverny - alltså de svenska varianterna Drottningholm och Bergianska trädgården.



Det finns en japansk bro både i Giverny och i Bergianska. Den i Giverny är mer känd och har finare färg men den i Bergianska ligger betydligt närmare.



Bergianska blev vår nittonde park och vilken park! Den är så fin och så mysig med växter från olika delar av världen. Vi hade avsiktligt sparat Bergianska för att kunna åka dit när det blivit lite varmt. I dag var dagen - strålande sol, ingen blåst och nästan 20 grader.

Inte vårt växthus - precis 

Vi gick runt och tittade, satt och njöt på minst tre soffor och fikade vid ett bord invid Brunnsviken. Vad mer kan man önska sig? Ja, det skulle ju vara att få förbli frisk och slippa coronaeländet.



Vi var lite för tidigt ute för att det skulle blomma i rhododendrondalen men om två veckor tror jag det är dags. Då åker vi dit igen men det besöket kan inte räknas in i projektet "besöka alla parker" - eftersom dubbletter inte får ingå.

En tänkande pose

Inte blott Frankrike, franska pärlor har och om någon frågar mig skulle jag säga som "Lotta på Bråkmakargatan" att jag visst varit i Frankrike - "i smyg"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar