tisdag 17 januari 2012

Elly Griffiths; Huset vid havets slut**

Huset vid havets slut är en typisk engelsk deckare. Småtrevlig, ruskigt väder, hedar som är svårframkomliga, eldar i öppna spisar som ger stämning osv. Boken var trevlig att läsa men ingen höjdare. Språket är lite taffligt, vilket skulle kunna bero  på dålig översättning.
Huset vid havets slut

Huset vid havets slut är den tredje boken om Ruth Galloway och det gjordes onödigt många anspelningar på de tidigare böckerna (som jag inte har läst) med tanke på att det var en helt fristående historia. Huvudperson är rättsarkeologen Ruth Galloway som i samarbete med en polis löser mysteriet med återfunna benrester från sex person. Historien är grunden hyfsat realistisk men spårar ändå ur i försök att skapa spänning. Även om man inte kan räkna ut vem som är mördare, är upplösningen ganska given. Boken ger förströelse för stunden men inte mer. Jag kommer inte att läsa fler böcker av Elly Griffiths.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst något av denna författare, men associerar genast till Ann Cleeves som är en brittisk kriminalförfattare och bibliotekarie. På svenska finns fyra böcker: Svart som natten, 2007
    Vita nätter, 2008
    Rött stoft, 2009
    Blå gryning, 2010
    som jag läst och tycker är bra. Så om du inte läst något av henne så kanske det blir nästa kriminalroman för dig/Bmo

    SvaraRadera
  2. Om vi nu är inne på deckare vill jag gärna slå ett slag för bäste deckarförfattaren alla kategorier, Regionald Hill, som dessvärre dog i början på denna vecka. Yorkshire, engelsk landsbygd, två parhästar som poliser, Dalziel och Pascoe, sinsemellan mycket olika. Mycket välskrivna böcker. Det lär komma ut en till.

    SvaraRadera