onsdag 15 februari 2012

Appar och Moln

När man slutar jobba kan det vara svårt att hänga med bland alla IT-nyheter. I Sundsvall försöker "pensionärsföreningen" Zenit råda bot mot detta genom att ordna infoträffar. Alla 65-plusare kan kostnadsfritt vara med i Zenit och ta del av deras informaion. Det enda du behöver göra för att bli inbjuden till Zenit är att skicka ett mejl till Göran Ledell på adressen goran.ledell@sundsvall42.se.

I tisdags fick vi våra kunskaper om appar och så kallade molntjänster uppdaterade.

Vi fick lära oss att en app är ett litet program som man kan ladda ned i bl.a. telefonen. Det finns helt otroligt många appar och mängden ökar för varje dag. Innan man laddar ned en app bör man kontrollera vilket omdöme den fått. Ladda aldrig ned en app som blivit "dissad"! Vår föreläsare visade hur man går tillväga för att ladda ned appar men vi fick inte så många tips om bra appar (vilket jag hade trott). Alla appar finns under www.market.com. Vi fick två konkreta tips - man kan ladda ned ficklampa i telefonen och man kan ladda ned en app som kontrollerar att nya appar är ok.

Andra delen av infoträffen handlade om det så kallade Molnet. Tyvärr var denna del av föreläsningen mer riktad mot yrkesverksamma personer än mot oss pensionärer. Det enda molntjänst vi ev skulle kunna använda oss av var Office365 men även denna tjänst kändes tveksam för oss. Jag tror föreläsaren inte riktigt hade klar för sig vilka han vände sig till.

Fler infoträffar om ny teknik för pensionärer! Vi behöver det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar