måndag 28 november 2011

Blåhuset - första advent

När vi flyttade till Sundsvall fick vi erfara vad ordet VINTER betyder - kyla, mörker och snö. Och långa var de, dessa norrlandsvintrar. På skyltsöndagarna, när vi brukade gå en runda på stan, var det så fruktansvärt hemskt så vi måste inomhus så fort som möjligt. Där startade traditionen att äta middag på kinarestaurang första advent.


Under våra 33 år i Sundsvall har vädret successivt blivit bättre och bättre. Vintrarna är inte på långa, vägar lika kalla och jag tycker inte heller att mörkret är lika mörkt längre. Trots dessa förbättringar har vi hållit fast vid traditionen att äta middag på "Kina" första söndagen i advent - det gillar jag. Vi går nästan alltid till samma restaurang och den ser precis likadant ut idag som för mer än trettio år sedan. Man skulle kunna säga: "Allt förgår med Kinarestaurangen i Blåhuset består".

2 kommentarer:

  1. ÅÅ vad mysigt att gå på KINArestaurang och skyltsöndag. Kanske skall jag återinföra den traditionen här också. Finns det skyltsöndag i Stockhom också tro?

    SvaraRadera
  2. Vädret i Sundsvall var nog lika jävligt som idag men saken är den att ni har vant er. Att komma från det milda Göteborg till det norrländska kölhålet måste ha varit en chock.

    SvaraRadera